請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

Minecraft-HK Community

搜索
查看: 4945|回復: 42

▇▆▅『2013』◢Minecraft100層浮游城◣【Sword Art Online】刀劍神域建築▅▆▇

回帖獎勵 26 金錢 回復本帖可獲得 1 金錢獎勵! 每人限 1 次
發佈伺服器
伺服器名稱: 【Sword Art Online】建築伺服器
有效狀態: 長期開放
最大在線人數: 100
架設地區: 香港
伺服器類型: Server @ Datacenter
支持版本: » »
伺服器軟件: Bukkit
白名單: 不啟用
正版認證: -
伺服器社群: RC:25366400
IP地址或網址: rpgserver.no-ip.org

【Sword Art Online】

【線上地圖】
http://rpgserver.no-ip.org:8123/

入Ser需知:
起野係需要OP權限(某玩家識用木斧插件,建築性能比較快)
如果要申請OP 請入ser去到[建築師考試室]進行考試!
破壞Server既自然會永久ban IP 不會作出任警告
起野既唔該唔好亂起 ,要睇過刀劍神域
我需要既只係有關SAO (SwordArtOnline/刀劍神域) 動漫內有關既建築
最好就睇過刀劍神域 冇睇過就快睇
所有不關SAO建築會被刪除 再發現多次建築不關SAO的建築會ban IP
SwordArtOnline建築結構:
第一層:起始之鎮
第二層:烏爾沙斯
第四層:破機古動城
其他層數未動工!

大家應該都知Minecraft既高度上限只限255格
所以本人打算設下這個100層製作方式
我會創造100個世界 1個世界=1層
觀念上的建築

實行上的建築(層與層之間會分開多重世界用水星門傳送)

合格的OP/建築師的工作
1.要幫手建築(唔好亂起野,要跟刀劍神域既RPG特性,最好同其他建築師討論)
2.要幫手審核考試(有d新人黎到想考試,所有OP/建築師都係考官,你要比佢考試睇下合唔合格)
3.基本修復工作(有時有d地圖比人破壞左,要幫手修復補返佢)
4.同其他OP/建築師溝通(要多D一齊溝通)
5.唔好濫用OP指令破壞伺服器(stop ser,del人OP,亂西人等等.... 發現永久ban ip)

預計完成時間:
100層以我計算
如果200個OP/建築師努力最快最快的時間應該是
1年
但如果OP/建築師不足同冇心機幫手,最耐應該
2年

各位如果有刀劍神域(SwordArtOnline)既任何地圖/人物/故事等等既資料....
都可以在此帖回復,提供資料比我地SAO建築團隊 多謝!!

評分

參與人數 2(舊)威望 +4 金錢 +2 收起 理由
MCKiller + 2 好ser不能不支持
y511634a + 2 + 2 我一定會努力

查看全部評分

=申請團員表格=(範例)

遊戲名稱:Coffeev3v
有無Mic:有
年齡:14
作品圖(必須)
有意方面既部門 : 管理
點解要入黎幫手建築:我中情於SAO 正好有個機會比我係minecraft起
加上 想顯露下自己既建築技術

合格 請到RC  發表於 2013-5-13 23:34
回復 支持 反對

新增線上地圖
回復 支持 反對

回帖獎勵 +40 金錢

想問下層與層之間相連係咪用teleport?

不是一直往上起掛?

甘好彩 比左$40大獎你= = 我地會整好多個World 層與層之間預期會用星門  發表於 2013-5-13 01:28
回復 支持 反對

一層係一個區域 之後第二層會去到第二個區域 例如第一層要上第二層 就會由第一層傳送到第二層 但係其實2個係分開區域
回復 支持 反對

請到留言發表意見
回復 支持 反對

預計2013/6/1 出新的玩家檔
回復 支持 反對

RC更新了公告
回復 支持 反對

回復 支持 反對

回帖獎勵 +1 金錢

遊戲名稱:Jason
有無Mic:有
年齡:12

作品圖(必須):
有意方面既部門 : 維持秩序
點解要入黎幫手建築:我喜愛SAO 正好有個機會比我係minecraft起
加上 想顯露下自己既建築技術,睇過Sao

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x

很好 請到RC  發表於 2013-5-15 14:35
冇圖片 不接受  發表於 2013-5-13 23:34
回復 支持 反對

聯絡我們|服務條款|廣告查詢| Minecraft-HK Community